Wat kan je allemaal beoefenen bij Martial Arts Zele?

Taekwon-DoTaekwon-Do is een verdedigingssport / krijgskunst (martial art) die ontwikkeld werd door de Koreaanse generaal Choi Hong Hi. Deze leerde op jonge leeftijd karate en heeft zich grotendeels op deze technieken gebaseerd om een nieuwe methode te ontwikkelen. 


Er zijn 2 versies van deze sport. Wij beoefenen de orginele stijl (ITF) waarbij de wedstrijden lijken op een combinatie van karate en kickboxing.

KickboxingWij beoefenen kickboxing onder de regels van WAKO pointfighting (semi-contact) en light contact.


Elke training start met een pittige opwarming waarbij er veel aandacht wordt besteed aan stretching, motoriek en algemene conditie.


Na de opwarming worden basistechnieken beoefend waarbij er veel aandacht wordt besteed aan technische vaardigheid, snelheid en controle. Op het einde van de training worden de leden aangeleerd om op een correcte manier te sparren met oog op veiligheid en respect voor elkaar.


Karate


Karate is het japanse woord voor 'lege hand' (oorspronkelijk 'Chinese hand'). Wij beoefenen de Koreaanse stijl Tangsoodo (elementen van Oh Do Kwan & Moo Duk Kwan). Deze stijl is bekend om het gebruik van de vele beentechnieken en is de voorloper van de sport taekwondo. 


Tangsoodo is de stijl waardoor karate bekend werd in films en series. De meeste beroemde beoefenaar is Chuck Norris. Ook in series zoals Cobra Kai wordt deze stijl gebruikt. 

Cardio kickboxing & bootcamp


Is voor...


wie graag wilt werken aan de fysieke conditie, wie de technieken van verschillende martial arts wil aanleren, zonder te moeten incasseren..


wie lenigheid, uithouding en kracht wil verbeteren en een ton calorie├źn wil verbranden op een leuke manier..